spacer
Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Europska investicijska banka (EIB) i Zračna luka Dubrovnik (ZLD) potpisale su u ponedjeljak 05. listopada 2015. godine ugovore o zajmu u vrijednosti 17,5 milijuna eura za potrebe financiranja projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“.

Ugovor su potpisali gosp. Dušan Tomašević predsjednik Uprave HBOR-a, gosp. Goran Filipić član Uprave HBOR-a, gosp. Dario Scannapieco potpredsjednik EIB-a i gosp. Roko Tolić, direktor ZLD-a.

Direktor ZLD-a Roko Tolić rekao je kako je ovim ugovorima učinjen krupan korak naprijed prema funkcionalnoj zračnoj luci na krajnjem hrvatskom jugu, koja je i sada katalizator gospodarskog rasta, jer je turizam dominantna gospodarska grana na tom području. Također je rekao kako očekuju da će aerodromska zgrada biti gotova i spremna za sezonu 2017. godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU gosp. Branko Grčić rekao je kako je prije tri dana imao prilike sletjeti u ZLD i uvjeriti se da projekt "već galopira prema visokoj fazi".

"Najava da bi već 2017., prije turističke sezone nova zgrada bila u funkciji, je najbolja vijest, prije svega za jug Hrvatske, Dubrovnik i cijeli taj prostor", kaže gosp. Grčić te dodaje da je dobra vijest i da se na tome neće stati.

Potpredsjednik EIB-a gosp. Dario Scannapieco rekao je kako je ovo prvi zajam koji EIB odobrava jednom gospodarskom subjektu u Hrvatskoj bez državnog jamstva.


hbor

Virtualna šetnja

virtualna setnja

Đurovića špilja

djurovica-spilja mid

DBV Info

dbv-info2